Странице

понедељак, 16. новембар 2015.

BELO MESO SA POVRĆEM U TEGLICI



SASTOJCI :
Potrebna količina namirnica za dve tegle.

  • 1\2 Pilećih grudi
  • Manja vezica brokolija
  • 2 Srednje Šargarepe
  • 1 Šolja kukuruza šećerca
  • 1 Šolja kuvanog integralnog pirinča
  • 2 Kašike maslinovog ulja
  • 1 Kašika mlevenog kima
  • So po potrebi


Za preliv od jugurta:

  • 250 ml Bello organic jogurta
  • 1 Kašika maslinovog ulja
  • 1 Kašika limunovog soka
  • 1\2 Kašičice soli
  • 1\2 Kašičice bibera
  • 1\2 Šećera
  • 1\2 Kašičice rena
  • 1\2 Kašičice belog luka u prahu
  • 1\2 Kašičice origana
PRIPREMA : 
Mesa
Iseći pileće grudi na tanke šnicle. Postaviti ih na papir za pečenje, nauljiti svako parče maslinovim uljem i posoliti. Zatim utrljati mleveni kim sa jedne i sa druge strane. Kada je meso upilo sve sastojke, preklopiti papir za pečenje i dobro ga izlupati oklagijom kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
Dinstati na zagrejenom tiganju oko 10-15min uz dodavanje vode po potrebi. 
Kada je meso gotovo iseći ga na sitne kockice.

Povrća:
Povrće je pripremljeno u aparatu za kuvanje na pari. 
Neophodno je povrće oprati,usitniti i staviti da se kuva na pari oko 20min. 

Integralnog pirnča:
Pirinač je takođe kuvan na pari, oko 40 min .Ali može se kuvati i u šerpi u odnosu 1:3(Pirinač:Voda) oko 30 min.

Preliva:
Sve sastojke dobro sjediniti, i ostaviti preliv da odstoji u frižideru oko 30min. Smesu ravnomerno podeliti u dve tegle pre serviranja.

SERVIRANJE :
U teglu prvo sipati preliv od jogurta. Zatim ređati red belog mesa, brokolija, šargarepe, pirinča, kukuruza.


Najukusniji obrok za poneti. Idealan kako za ručak tako i za večeru.

Prijatno ! :)








Нема коментара:

Постави коментар