Странице

понедељак, 09. новембар 2015.

DOMAĆA VISOKOPROTEINSKA ČOKOLADICA







SASTOJCI:

  • 1 Šolja za kafu suvih brusnica
  • 1\2 Šolje mleka ili vode po želji
  • 1,5 Šolja badema ili ovsenih pahuljica
  • 1 Šolja surutke u prahu(sa ukusom vanile)
  • 1 Kašika kakao praha
  • 1 Kašičica cimeta
PRIPREMA :

Obložite manji pleh za pečenje papirom i podmažite ulje. Bademe stavite u blender i miksujte dok se ne napravi prah. Dodajte voće, surutku, mleko, kakao, cimet. Miksujte dok se voće lepo ne isecka i dok se sastojci ne sjedine. Sipajte smesu u pleh. Preko smese postavite nauljen papir, kako bi smesa u plehu bila ravna. Stavite u zamrzivač preko noći. Kad se smesa stegla izvadite na dasku za sečenje i isecite jednake čokoladice.



PROTEINSKA ČOKOLADICA SADRŽI:
  • 250 kcal po porciji
  • 17g proteina 
  • Visok sadržaj dijetalnih vlakana
  • Vrhunski ukus
Svaka proteinska čokoladica sadrži 17g proteina i to iz tri izvora : proteini surutke, proteini mleka i proteini iz badema.
Ovakav sastav doprinosi rastu i održavanju kvalitetne mišićne mase. U ovoj ukusnoj čokoladici možete da uživate u bilo kojem delu dana, a svom organizmu ćete pružiti odličnu nutritivnu podršku. 
Idealna za nadoknadu ugljeno hidratnih rezervi nakon treninga, kao i za obnavljanje mišićne mase.

PREDNOSTI DOMAĆE PROTEINSKE ČOKOLADICE ?
  • Znatno niža cena. Prosečna cena industrijske proteinske čokoladice iznosi oko 200 dinara.
Dok domaću možete napraviti po znatno nižoj ceni:
  • 100 suvog voća iznosi  82,7 din
  • 100g sirovog badema 195 din
  • 200 g surutke 54 din
  • 50g kakao praha 20 din
SVE UKUPNO : SAMO 351 DINAR za 6 čokoladica ! 
  • Bez aditiva, konzervansa, veštačkih boja.
Napomena : Sve sastojke kupovati u bio špajzu jer je najjeftinije.


Da li još čekate da napravite svoju prvu protenisku čokoladicu ? 


Нема коментара:

Постави коментар