Странице

уторак, 17. новембар 2015.

HELJDINA TESTENINA SA POVRĆEM U SLATKO-KISELOM SOSU


SASTOJCI :

  • 300g Heljdine testenine
  • 1 Veća šargarepa
  • 1 Manji karfiol
  • 500ml Paradajaz sosa
  • 2 Čena belog luka
  • 2 Kašike maslinovo ulja
  • Vezica peršunovog lista
  • 2 Kašike proprženog susama
  • Šaka suvog grožđa
  • 1 kašičica cimeta
  • So po ukusu 
  • 1 Kašičica šećera

PRIPREMA :

Povrća: Oprati, oljuštiti i usitniti povrće. Povrće je kuvano u aparatu za kuvanje na pari oko 15 minuta. Isti efekat možete postići ako kuvate u posudi za kuvanje na pari. 

Sosa : Usitniti beli luk i kratko ga propržiti na maslinovom ulju, sa cimetom dok ne porumeni. Nakon toga dodati paradajz sos, suvo grožđe, šećer,so i kuvati 10 minuta na tihoj vatri. Kada je sos pri kraju dodati peršunovo lišće. 

Testenine: Sipati testeninu u ključalu vodu i kuvati oko 8 minuta, kada je gotova, procediti i isprati hladnom vodom. 

Serviranje: Sipati testeninu u duplju posudu, dodati sos, povrće i sve dobro promešati. Odozgo posuti proprženim susamom(na suvom tiganju) kako bi postigli neverovatan ukus. Dekorisati peršunovim listom. 


Uživajte u zdravom obroku i očaravajućem ukusu! :) 


Нема коментара:

Постави коментар