Странице

петак, 22. јануар 2016.

HRSKAVE ROLNICE SA POVRĆEM NA KINESKI NAČIN

Hrskavo, sočno, aromatično... Ukus dalekog istoka, u mojoj kuhinjici ! Neodoljiv ukus i miris, zagolicaće vam sva čula. 
Isprobajte i Vi, podelite ovo jelo sa svojim najmilijima. 


Vreme pripreme : 50 minuta
Količina za :  10-15 rolnica


SASTOJCI :



  • 10 kom. Heljdinih kora, presečenih na pola 
  • 200 gr Pečuraka
  • 1 Praziluk
  • 2 Šargarepe
  • 100gr Kupusa 
  • 1 Čen belog luka
  • 2cm Korena svežeg đumbira
  • 3 Kašike soja sosa
  • 1/2 Kašičice cimeta
  • 1/2 Kašičice karija
  • 1 Kašičica meda
  • 1 Kašičica soli
  • Za premazivanje kora : 4 Kašike ulja i 4 Kašike vrele vode


PRIPREMA :


Usitnite povrće , i sve zajedno dinstajte oko 10-15 minuta, dok ne omekša. Pred kraj dodajte soja sos, začine, med i sve dobro promešajte.
Isecite jednu koru na pola, kako bi rolnice bile manje i premažite je uljem i vodom.
Na jednu polovinu kore stavite po jednu kašiku pripremljenog punjenja od povrća. Urolajte rolnicu sa svih krajeva (kao sarmu). Kako smesa ne bi izlazila napolje prilikom pečenja. 
Rolnice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i premažite ih preostalim uljem i vodom.
Peći na 200c oko 30 minuta. 





Uz pomoć ruku Vama drage osobe, rolnice će biti još lepše i ukusnije. :) Kako glasi ona stara ? "Ljubav na usta ulazi".  Zato zaposlite Vaše ručice i poklonite nekome ljubav ! 

Нема коментара:

Постави коментар