Странице

петак, 08. јануар 2016.

VARIVO SA POVRĆEM, PEČURKAMA I LEBLEBIJOM

Idealan zdrav i lagan ručak, nakon novogodišnjih i Božićnih praznika. Vreme je za čišćenje Vašeg organizma. Zamenite mesni ručak, baš ovakvim jelom sa povrćem. Ne brinite nećete ostati gladni, jer leblebija ima visoku hranljivu vrednost, i duplo više GVOŽĐA od jednake količine mesa. Pokrenite se i očisite telo od teške i masne hrane! Jedite više povrća i voća, i Vaše telo biće Vam zahvalno.





     SASTOJCI :

  • 1 Kesa mešavine frikom povrća
  • 250 g Šampinjona 
  • Glavica crnog luka
  • 2 Čena belog luka
  • 3 Kašike ulja
  • 1/2 tegle Kuvane leblebije - ili možete sami skuvati leblebiju i na kraju je umešati u jelo
  • 450 ml paradajz soka
  • 1 Kašičica soli
  • 2 Kašike soja sosa
  • 1 Kašičica karija 

PRIPREMA :

Kratko propržite na ulju beli i crni luk , dok ne porumeni. Zatim dodajte pečurke i 1dl vode. Ostavite pečurke da se krčkaju 15 minuta uz povremeno mešanje. Zatim dodajte paradajz sos i kuvajte još 15 minuta. Pred kraj dodajte soja sos, kari, so po ukusu. 
Kada se sos zgusno umešajte leblebiju, kuvajte još par minuta, i Vaše jelo sa povrćem je spremno. Idealno se slaže uz beli i integralni pirinač.








Zdravlje na usta ulazi ! 

K.B.

Нема коментара:

Постави коментар