Странице

субота, 23. јануар 2016.

ZDRAV BROWNIE KOJI SE NE PEČE

Helloo, konačno malo sunca da uhvatim i sa Vama da podelim ovaj divan recept. Ako ste primetili svi moji recepti su zaista laki i trudim se da vreme pripreme bude što kraće. Živimo brzo, hranimo se brzom hranom. Pa želim da Vam pokažem da zdrava hrana može biti zaista BRZA ! Često čujem nemam vremena zdravo da se hranim, skupo je... Opravdanja, opravdanja... Ako posvetimo imalo vremena svojoj ishrani, nećemo morati posvećivati vreme lekaru.
Ovaj brownie idalna je užina, na poslu, na fukltetu, u školi. Pripremite ga dan ranije, i uživajte u zdravoj enrgetskoj bombi. 


Vreme pripreme : 15 minuta
Količina za : 15-20 komada

SASTOJCI :

  • 1 Šolja kokosovog brašna
  • 1 Šolja mlevenih oraha
  • 1/2 Šolje mlevenih ovsenih pahuljica
  • 1 Banana
  • 2 Manje jabuke
  • 2 Kašike kokosovog ulja
  • 3 Kašike biljnog mleka
  • 2 Kašike suvog grožđa
  • 2 Kašike kakaa
  • 3 Kašike meda
  • 1 Kašičica cimeta
  • 1/2 Kašičice đumbira


Za glazuru :

  • 70 gr Well BE crne čokolade
  • 5 kašika biljnog mleka



PRIPREMA : 


Pomešati suve sastojke : kokosovo brašno, orahe, ovsene pahuljice, kakao prah, začine, suvo grožđe.
Usitniti  jabuke i bananu u pire i dodati u suve sastojke, mesiti rukama par minuta.
Zagrejati kokosovo ulje i med, polako dodati u pripremljenu  smesmu. 
Biljno mleko dodati na kraju, količina zavisi od gustine smese.
Mesiti rukama par minuta kako bi se sastojci dobro sjedinili. Smesu ravnomerno rasporediti  u manji pleh obložen papirom za pečenje.

Glazura : Na tihoj vatri istopite crnu čokoladu sa biljnim mlekom. Kada ste dobili glatku smesu, premažite je preko brownia. 
Kada je brownie gotov, ostavite ga u zamrzivaču sat vremena da se stegne. Nakon toga isecite kocke po želji.


Prijatno i uživajte ! :) 

Made with love K.B. 



  

Нема коментара:

Постави коментар