Странице

уторак, 09. фебруар 2016.

INTEGRALNE TORTILJE SA POVRĆEM I LEBLEBIJAMA

Vreme pripreme : 30 minuta
Količina za: 6-7 tortilja


SASTOJCI :

Za tortilje : 
250 gr Integralnog speltinog brašna, ili heljdinog brašna
175 ml tople vode
1 Kašičica soli
1/3 Kašičice sode bikarbone

Za punjenje :
1 Kesa Frikom zlatne ili meksičke mešavine povrća
3 Kašike ulja
300 ml soka od paradajza
100 ml  kečapa
1 čen belog luka
1/2 kašičice mlevene ljute paprike
1/2 kašičice bibera
1 kašičica soli
100 g leblebija - možete skuvati u vodi ili ubaciti konzervisanu leblebiju



PRIPREMA :

U brašno dodajte mlaku vodu, so,sodu bikarbonu, i mesite par minuta. Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još brašna i oblikujte loptice. Od ove smesa možete napraviti 9 malih loptica, odnosno tortilja.
Ređajte loptice na pleh i ostavite da odstoje oko 15 minuta, prekrivene mokrom krpom.
Nakon toga, oklagijum razvucite i oblikujte tortilje, obavezno nabrašnite radnu površinu.
Pecite tortilje  na teflon tiganju 50 sekundi sa obe strane, na jakoj vatri.

Punjenje :

Dinstajte povrće na ulju oko 10 minuta, nakon toga dodajte paradajz sok. kečap, beli luk i začine. I dinstajte još 5 minuta. Na kraju dodajte leblebije, sve zajedno promešajte. I smesa je spremna za punjenej tortilja. 

Serviranje :

Na svaku tortilju stavite 3 kašike punjenja, umatajte je i smažite. :)

Naponema :

Ako ipak mislite da je priprema tortilja, previše komplikovana. Možete kupiti gotove tortilje, a punjenje sami pripremiti.





























Нема коментара:

Постави коментар