Странице

среда, 02. март 2016.

VITAMINSKA ČORBA OD POVRĆA

Svi znamo da čorba može biti odličan saveznik pri gubitku suvišne telesne mase i održavanja vitke linije. Naime čorba kao predjelo smanjuje ukupan unos kalorija unesenih u glavnom obroku. Osim povoljnog uticaja na telesnu masu, čorba od povrća je i dokazani saveznik u borbi protiv virusa i prehlada. Naime smatra se da toplina pomaže u izbacivanju sekreta iz pluća i sinusa, a tečnost pri tom sprečava dehidrataciju.


Vreme pripreme : 50 minuta
Kočina za : 4-5 osoba


SASTOJCI :

1 Manja glavica brokolija
2 Šargarepe
1/2 crnog luka
2 Manja krompira
1 Peršun
1/2 Celera
3 Kašike ulja
1,5 l vode
So, biber
Suvi peršun

PRIPREMA :


U dubljoj šerpi na ulju propržiti sitno iseckan crni luk. 
Kada luk omekša u šerpu dodati preostalo povrće, i naliti sa 1,5 l ključale vode.
Povrće kuvati oko 20 minuta, omekšalo povrće vaditi rešetkastom kašikom u bleder i ustniti ga. Usitnjeno povrće vratiti u šerpu sa vodom u kojoj se kuvalo. Kuvati još 25-30 minuta. 
5 minuta pred kraj kuvanja, dodati so i začine. Ukoliko Vam je čorba retka, umešajte 1 kašiku brašna.
Služiti toplo, uz integralni tost hleb ili integralne štapiće.








Pripremila s ljubavlju
Ksenija Bako
Strukovni Nutricionista-dijetetičar










Нема коментара:

Постави коментар