Странице

среда, 25. мај 2016.

PROLEĆNA OBROK SALATA SA TARTAR SOSOM OD BADEMA



Količin za: Dve porcije
Kalorijska vrednost porcije : 400kcal 
Vreme pripreme : 20 minuta

SASTOJCI :

Za salatu (za dve porcije)  :

1 glavica zelene salate
1 veći krastavac 
20 kom čeri paradajza
1 glavica mladog luka
1 Narandža
20 kom Badema

Za tartar sos (za dve porcije):

1 Šolja 2dl Sirovih badema
1 Šolja vode
1 kašičica senfa
1 kašičica meda
1/2 kašičice soli
1 čen belog luka
1 Veći kiseli krastavac
Kašičica svežeg ili sušenog peršuna






PRIPREMA :

Povrće dobro oprati, usitniti i serviratri u dubljem tanjiru za salatu. Od gore ređati narandžu prethodno opranu u sodi bikarboni. Posuti bademima, i usitnjenim mladim lukom.

Priprema tartar sosa :

Bademe prelijti ključalom vodom, ostaviti ih da odstoje oko 5 minuta. Nakon toga ručno skidati opnu badema, preostalu vodu baciti. 
Očišćene bademe, vodu i sve sastojke osim krastavca i peršuna staviti u blender. Mešati dok se ne dobija tečna homogena smesa nalik majonezu. Nakon toga ručno umešati usetnjen kiseli krastavac i peršun. Dobijeni sos podeliti na dva dela, količina je dovoljna za dve porcije salate. 

Serviranje :

Salatu servirati kao na slici, tartar sos sipati u posudicu za sos. Pre jela sve sastojke promešati, kako bi se sjedinili i kako bi ste u potupunosti uživali u očaravajućim ukusima. 

Prijatno ! 

Priprema i piše :
Ksenija Bako
Strukovni Nutricionista-dijetetičar 

Нема коментара:

Постави коментар