Странице

среда, 09. новембар 2016.

BANANA-HLEB

Ko jednom proba čuveni Banana hleb, zasigurno ga stavlja na listu svojih omiljenih peciva. Ovaj preukusan i hranljiv hleb možete jesti za doručak, uz domaće namaze od voća. Koji će upotpuniti njegov ukus. Sitost je zagarantovana, obiluje hranljivim materijama i dijetalnim vlaknima, te je odličan izbor za doručak. Ništa lepše od slatkog doručka, koji si neće zadržati na vašim bokovima i pokvariti vam liniju. Odličan je za decu kao i za nas odrasle koji volimo da pojedemo nešto ukusno, a opet zdravo. 







Kalorijska vredost u 100g :  326 Kcal
Vreme pripreme : 50 min

Sastojci :

Suvi sastojci :

2 Šoljice (2dl) integralnog brašna
1 Šoljica belog brašna
1 Kašičica sode bikarbone
2 Kašičice cimeta
2 Kašike kakaa
1 Kašičica soli
1 Kom vanilin šećer

Mokri sastojci:

4 kom zrele banane
1/2 Šoljice kisele vode
1/2 Šoljice ulja
1/2 Šoljice meda ili javorovog sirupa
1 Šoljica seckanih oraha 
1/2 Šoljica suvih brusnica

Priprema : 

Sjediniti sve suve sastojke u posudi. U drugoj posudi izgnječiti banane, zatim dodati ostale mokre sastojke i sve izmešati. Uz lagano mešanje dodati suve sastojke u mokre  i na kraju dodati  brusnicu i iseckane orahe, prethodno propržene na suvom tiganju. Mešati ručno, dok se ne dobije gusta i glatka smesa.

Peći u zagrejanoj rerni na 180c oko 40 minuta.



Priprema i piše 
Ksenija Bako
Sturkovni Nutricionista-dijetetičar

Нема коментара:

Постави коментар