Странице

понедељак, 14. новембар 2016.

NAJUKUSNIJI PROTEINSKI SMUTI, SA BANANAMA I KONOPLJINIM PROTEINOM

Ovaj proteinski smuti predstavlja pravo zdravlje koje se nalazi upravo u jednog tegli. Ne samo što je zdrav, on može da vam zameni, užinu, doručak, kao i obrok nakon napornog treninga. Za ovaj neverovatan smuti, potreban vam je blender, navedene namirnice, i 5 minuta vremena. Za samo 5 minuta, dobićete hranljiv obrok, njegova kalorijka vrednosti iznosi 292 kcal, ukoliko ga pripremate bez mleka. Naime pripremila sam za Vas, upravo jedan od najukusnijih recepata za proteinski smuti. Koji će nahraniti vaše mišiće nakon treninga, a vašem telu pružiti dodatnu energiju. Sadržaj proteina u jednom smutiju, ukoliko ga pripremate bez mleka iznosi 10.3 grama. Ukoliko se ipak nebavatie sportom, ovaj smuti možete jesti za durčak ili užinu, kako bi očistili i osvežili organizam nakon jače praznične hrane. 

Sastojci :

2 kom banana
100 ml vode ili mleka
1 Kašika kakao praha
1 Kašika konopljinog proteina
3 Kašike smrznutih malina
Orasi ili bademi za dekoraciju 

Priprema :

Sve sastojke osim malina staviti u blender, blendirati dok se ne dobije glatka smesa. Nakon toga ubaciti maline, i blendirati nekoliko sekundi, kako bi ostali celi komadići malina. 
Uživati u neverovatnom ukusu !Čemu služi konopljin protein ?

Konopljin protein se dobija mlevenjem, nakon hladnog ceđenja ulja iz semenki jestive konoplje. Izuzetno je bogat proteinima, vlaknima i esencijalnim Omega 3 i Omega 6 masnim kiselinama. Sadrži protein koji se vrlo lako vari i od značaja je za funkcionisanje imunološkog sistema. Konopljino seme takođe ima najbolji odnos Omega 3 i Omega 6 (1:3) masnih kiselina što je vrlo bitno za dobro funkcikonisanje kardiovaskularnog sistema. Visoka nutritivna vrednost ga čini idealnom hranom za vegeterijance, sportiste, kao i za sve koji vode računa o svom zdravlju. Sadržaj vlakana doprinosti normalnom radu creva i smanjuje resorpciju ugljenih hidraga i masti iz creva. 
Za prevenciju zdravstvenog stanja možete uzimati 2 kašike konopljinog proteina dnevno, dok sportisti mogu unositi i 3 kašike dnevno.

Konopljin protein možete kupiti u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, ili u DM marketima. Po izuzetno niskoj ceni, cena 200g ovog proteina iznosi 200 dinara.


Priprema i piše
Ksenija Bako
Strukovni Nutricionista-dijetetičar

Нема коментара:

Постави коментар