Странице

четвртак, 10. новембар 2016.

OVSENA KAŠA SA BUNDEVOM

Postoji zaista dugačak niz razloga zbog kojih je dobro jesti ovsenu kašu. Posebno u zimskom periodu kada je izloženost niskim temperaturama česta, ovsena kaša će ugrejati vaš organizam i povećaće otpornost na hladnoću. Zbog velike koncentracije vlakana, ovsena kaša brzo stvara i dugo zadržava osećaj sitosti u organizmu. Pa se preporučuje i kao namirnica koja će vam pružiti podršku u procesu borbe protiv viška kilograma. Takođe je odličan izbor obroka pre treninga, jer ne opterećuje digestivni sistem, već pruža dodatnu energiju. Kombinacija bundeve i ovsene kaše udvostručuje njen pozitivni efekat na celokupno zdravlje ! 



Sastojci : 

5 Kašika ovsenih pahuljica
1/2 Šoljice vode 100ml (ili biljnog mleka)
1 Šoljica pirea od bundeve
1 Kašičica cimeta
1 Kašičica meda
1 Kašika suvog grožđa
1 Kašika oraha

Priprema :

Ovsene pahuljice pomešati sa vodom (mlekom) , kuvati na tihoj vatri 3 minuta. Zatim dodati pečenu bundevu prethodno ispasiranu u obliku pirea. Dadati preostale sastojke, i voće po želji. Ovaj put sam koristila mandarine i banane, koje se odličnu kombinuju uz ovsenu kašu sa bundevom. 

Moja topla preporuka, u hladnim danima koji nam predstoje ! 

Priprema i piše
Ksenija Bako
Strukovni Nutricionista-dijetetičar 

Нема коментара:

Постави коментар